A langos finom, igazi nyari, strand vagy piac kaja. De, ritkan hallom azt, hogy valaki otthon keszitene el pedig rendkivul egyszeru a receptje... Ha kesz a tesztank akkor pedig a sajtos-tejfolos paros helyett, kis kreativitassal egesz jo eloteleket-foeteleket tudunk belole varazsolni..

En a cimben emlitett golyot eloetelnek szantam. Fejenket 1 eleg is mert nagyon laktato.!:)

Langos teszta:

  • 1kg Liszt
  • 6dl Kefir
  • so
  • 8dkg kocka eleszto
  • 3 tojas
  • olaj

A lisztet egy talba szitaljuk, es a kefirrel egy fakanal segitsegevel elkeverjuk. Majd hozzaa keverjuk a sot a tojast es az elesztot. Jol osszegyurjuk es kb. 1 orara felretesszuk dagadni. Hutoben kb 3 napig all el. Nem art igazabol a tesztanak ha 1 estet allni hagyjuk mielott hasznalnank.

A suteshez forro olajat hasznaljunk, legyen annyi hogy jol ellepje a tesztankat. Kicsit olajozzuk meg a kezunket es kis labdakat formaljunk a tesztabol. Majd a kozepenel huzzuk szet es tegyuk bele a tolteleket. Ebben az esteben paradicsom, feta sajt, es bazsalikom. Majd zarjuk vissza, figyelve arra hogy jol osszerzartuk a tesztankat hogy sutes kozeb ne jojjon ki belole a toltelek. Az olajban, folyamatos forgatas kozben sussuk aranybarnara... salataval, grill zoldsegekkel talaljuk! Jo etvagyat!:)

Címkék: gasztro etel :recept langos

A bejegyzés trackback címe:

https://megmerjemenni.blog.hu/api/trackback/id/tr172149747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.