Recept: Arancini golyok

 2010.07.06. 19:14

 

 

Olaszorszagban szinte minden kavezoban vagy panetteriaban talalkozhatunk vele. Konnyu elkesziteni, olcso es finom etel.

Igazabol rantott rizsrol beszelunk golyo formajaban. Ismert neve meg a suppli al telefono mert a rizsbe kevert sajt sutes kozben megolvad es mikor megnyulik a telefonvonalra emlekeztet (mondjak az olaszok). A rizs meg sutes elotti valtozata a Riso al telefono nagyon kedvelt diaketel. Mert csak a mar megfott risotto rizsbe sajtot es tojast kell keverni es azonnal talalni. Laktato es finom.

Persze minden regionak/varosnak/olasz asszonynak megvan a sajat maga jol bevallt receptje. Ismertebb valtozatok a mopzarella, parmezan, husos ragu, paradicsom, gomba zoldborso. Fuszerek is valtozhatnak de a bazsalikom-kakukkfu duoval nem nyulhatunk melle.

Recept is igen egyszeru:

Kell hozza: a rizshez: vaj, rizs, viz

toltelekhez: sajt, paradicsomszosz..vagy ami eppen otthon van. En az enyemhez 3 fele sajtbol csinaltam egy mixet. (fustolt scarmorza, parmezan es mozarella volt bennne) es a fuszerek.

  • fozzuk meg a rizst (ne fozd tul, nem baj ha kozebe kicsit ropgos..de csak egy KICSIT!!!)
  • keverjuk bele a sajtot, mig az a forro rizsben elolvad (vagy barmilyen rendelekzesunkre allo alapanyagot, ha ragut vagy paradicsom szoszt teszunk hozza, figyeljunk, hogy ne azzon el nagyon a rizs)
  • fuszerezzuk (so, bors, bazsalikom, rozmaring, vagy amit szeretnel)
  • amikor kihult (ragacsos, konnyen formalhato allaga kell, hogy legyen) formaljunk azonos meretu golyokat belole. Lehet kisebb vagy nagyobb..ha nagyobb erdemes kozepebe meg sajtot tenni.
  • forgassuk meg a zsemlemorzsaban
  • forro olajban sussuk meg

 

Címkék: olasz gasztro utazas etel fozes

A bejegyzés trackback címe:

https://megmerjemenni.blog.hu/api/trackback/id/tr562133972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása