a foto minosege nem a legjobb de ezt az 1-et sikerult keszitenem mielott a sok ehes ember ravetette magat...
Ez egy sajat recept amit egy mult heti hazibulin vetettem be. A vendegek az egeszet felfaltak..szerencsere! Bar a ceklas martogatonak kicsit bizarr szine van- ami engem amugy abszolut nem zavar, de vannak aki huzzak a szajukat.
Csirke pac:
- 1 konzerv kokusztej
- reszelt gyomber
- harissa fuszerkeverek ( ha nincs kedved vagy nem tudod beszerezni a chili is megteszi)
- so
- feherbors
nagyon egyszeru...mindent keverjunk ossze, es feldarabolt csirket dobaljuk bele, es letakarva min 2 oran at pacoljuk a hutoben.Minel tovabb van a csirke a pacban annal jobb lesz.
a ceklas martogato egy kicsit maceransabb...
- 3 db cekla
- 1 marek dio
- 2 gerezd fokhagyma
- cumin, curry so, feherbors..izles szerint.
- oliva olaj
hejastul fozzuk meg a ceklat. ha kesz akkor szedjuk le rola a hejat. Ne hagyjuk a ceklat kihulni, azert mert meleg allapotban kell puresiteni, illetve ilyenkor pillanatok alatt lejon rola a hejja.
daraboljuk fol es tegyuk bele a turmix gepbe. Amikor mar pure allaga van turmixoljuk hozza a diot, es folyamatosan adagoljuk hozza az oliva olajat.
Ha ezzel megvagyunk keverjuk hozza a fuszereket.
Hidegen talaljuk...