London: Bocca Di Lupo

 2010.07.08. 18:37

 

 

Bocca Di Lupo- 12 Archer street, London, WID 7BB, T +4402077342223

Bar Anglia nem konyhajarol ismert, vagy inkabb arrol, hogy az mennyire rossz, mivel rengeteg nemzet megvetette mar ott a labat, egyre jobbakat lehet enni orszagszerte. Foleg Londonban. Viszont abban a varosban is, ahol etterem ettermet er, is kell neha keresgelnunk, hogy hova erdemes beulni. Illetve az se mindegy, hogy 1-1 kajalasert mennyi penzt vagyunk hajlandoak ott hagyni, mert aztan a hatar tenyleg a csillagos eg.

A Jamie Oliver magazinban bukkantam ra a "Bocca Di Lupo" etteremrol szolo cikkre. Istenitve es ajnarozva volt termeszetesen, es igazabol azert mentunk oda, mert olyan eteleket szolgalnak fel, amit idaig Angliaban nem nagyon lattam. De ugye ha az ember a Soho kellos kozepen keresgel akkor erdemes tudnia, hogy hova is ter be.

Szoval olasz etterem, olasz szakacsok olasz szemelyzet. Jo a hangulat, persze a helyre azert eleg sokat koltottek dekoracio gyanat, szoval ha kis olasz vendeglo hangulatat keresed akkor ezt a helyet keruld el. De meg igy is lazak az emberek, es mindenki jol szorakozik. Mi, mivel este 9 utan erkezunk, es nincs foglalasunk ezert a bar-nal kapunk helyet. Ez minket annyira nem zavar, soooot igy meg jobb is, mivel a helynek nyitott konyhaja van ezert latod, hogyan keszul el az eteled. Ez a konyha mondjuk a szokasosnal is piblikusabb, mert a bar-nal pontosan korbe ulljuk. Ez a szakacsokat nem zavarja..minket se. Kozben kapunk gratis olivat es frissen sult kenyeret amig valasztunk.

 

Eloetelek: Olaszorszagon kivul most latok eloszor supplit az etlapon, illetve mindenfele rantott finomsagokat. Mindegyikbol rendelunk 1-et, mert ezek inkabb falatkak, mint eloetelek. Meg kell mondanom, jobbra szamitottunk mindketten. Illetve ezeket a "falatkakat" szornyen egyszeru elkesziteni, es az olasz barokban nagyjabol a legkommerszebb etelek koze tartoznak. De ugye ez London...ilyet meg nem nagyon ettek. Kozben en haz rosejat kertem a baratom pedig egy Bellini koktelt. Mindketto nagyon finom, es hozza kell tennem nagyon gyors a kiszolgalas.Szoval supplit (rantott sajtos rizs), rantott bocconcini sajtot es olajban sult articsokat eszunk. Mint mondtam nem valtoztatta meg az eletunket, es igen borsos arat 2£-t kernek el darabjaert. Ami mondjuk nagyon tetszett, hogy az etelek melle az etlapon feltunttek, hogy Olaszorszag melyik kornyekerol valoak. Kozben ugye igy konyhakozelben izelitest kapunk szinte az osszes etelbol es rajovunk, hogy lehet, hogy rosszul valasztottunk.

Foetel: A baratom sertes & foie gras kolbaszt rendel spenottal en pedig csipos kolbaszos gnocchit kertem. Finomak voltak es eleg laktatoak de pl a kolbasz eseteben nem nagyon tett kulonbseget a libamaj. A tesztam hibatlan, eleg fuszeres, szerencsere nincs szetfozve a teszta se. A spenot koret volt az egyik meglepetes, mert hideg. Igazabol meg nem nagyon talalkoztunk ilyen hideg korettel, de nagyon tetszik nekunk.

Desszertnek canollit rendelek. Ami egy henger alaku sult tesztaba toltott pisztacias ricotta-krem. Ezt a sziciliai desszert "csodat" (isteni!!!!) meg sajnos olaszorszagon kivul nem nagyon lattam, es nagy meglepetes volt az etlapon latni. Kozben rengeteget adtak el belole, latszik, hogy a vendegek koreben ez a favorit.

A Bocca di Lupo jo elmeny volt es barkinek ajanlom aki Lonban szeretne egy kellemes ebedet-vacsorat elfogyasztani. A vegosszeg 80£ lett, ami tartalmazta az eloeteleket a 2 foetelt, az 1 desszertet 2 pohar bort, 2 koktelt, es 2 uveg asvanyvizet. Illetve a 12%-s service charge-ot amit minden angol etteremben a szamlankhoz irnak. De ezt senki se koteles kifizetni. Ha nem tetszett vmi rogton levonjak.

Bocca Di Lupo

 

 

Címkék: gasztro utazas ajanlo etel etterem

A bejegyzés trackback címe:

https://megmerjemenni.blog.hu/api/trackback/id/tr212139089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása