a foto minosege nem a legjobb de ezt az 1-et sikerult keszitenem mielott a sok ehes ember ravetette magat...

Ez egy sajat recept amit egy mult heti hazibulin vetettem be. A vendegek az egeszet felfaltak..szerencsere! Bar a ceklas martogatonak kicsit bizarr szine van- ami engem amugy abszolut nem zavar, de vannak aki huzzak a szajukat.

Csirke pac:

  • 1 konzerv kokusztej
  •  reszelt gyomber
  • harissa fuszerkeverek ( ha nincs kedved vagy nem tudod beszerezni a chili is megteszi)
  • so
  • feherbors

nagyon egyszeru...mindent keverjunk ossze, es feldarabolt csirket dobaljuk bele, es letakarva min 2 oran at pacoljuk a hutoben.Minel tovabb van a csirke a pacban annal jobb lesz.

a ceklas martogato egy kicsit maceransabb...

  • 3 db cekla
  • 1 marek dio
  • 2 gerezd fokhagyma
  • cumin, curry so, feherbors..izles szerint.
  • oliva olaj

hejastul fozzuk meg a ceklat. ha kesz akkor szedjuk le rola a hejat. Ne hagyjuk a ceklat kihulni, azert mert meleg allapotban kell puresiteni, illetve ilyenkor pillanatok alatt lejon rola a hejja.

daraboljuk fol es tegyuk bele a turmix gepbe. Amikor mar pure allaga van turmixoljuk hozza a diot, es folyamatosan adagoljuk hozza az oliva olajat.

Ha ezzel megvagyunk keverjuk hozza a fuszereket.

Hidegen talaljuk...

 

 

Címkék: gasztro etel party kaja

A bejegyzés trackback címe:

https://megmerjemenni.blog.hu/api/trackback/id/tr722139213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.