A "Club sandwich" V.1

 2010.06.01. 23:18

 

 

Hogy miert is szentelek ennek a vilagon mindenhol ismert szendvicsnek egy egesz posztot? Nem is posztot, mint inkabb rovatot? Megprobalom roviden megfogalmazni.

Az etterem ahol jelen pillanatban dolgozom, keszit Club szendvicset. A vendegek imadjak, a szakacsok utaljak. Mivel a hideg-meleg eloetel szekcioban sikerult helyet foglalnom az en feladatom ezen etel elkeszitese. Igaz, ha nincs sok rendelesem meg egesz jol elvagyok vele, de ugye draga helyrol van szo, minden frissen keszul, csirket kell sutni, bacont kell grillezni, kozben ne egjen oda a piritos, elo kell keszulni rendben, hogy mikozben a szendvicset osszerakom ne huljon ki a bacon stb. Fogalmazzunk ugy, hogy marha maceras. Masreszt talalni se olyan egyszeru, mert ugye a prezentacio legalabb olyan fontos, mint maga az etel. Ezt a 2 retegu szendot ugy negyedekre vagni, hogy ne maszatuljuk el rendkivul eles kest es idegeket kivan neha. Igazabol, hogy ne legyen vele tul sok problemam szinte csak ezert szereztem be egy 60 Fontos kenyervago kest ( a draga kes tenyleg csodakra kepes)

Mi szakacsok nem igazan ertjuk, hogy egy olyan etterem etlapjan ahol kifejezetten a gourmet es fine dinening etelek vannak elonyben es meg a kenyeret is mi sutjuk miert o miert szerepel e bugyuta szendvics amit inkabb egy kis kavezoban vagy akar inkabb egy pub-ban tudnek a legjobban elkepzelni? A foszakacs valasza " Ez a ceg kivansaga. Amit a ceg akar, azt kell nekunk teljesiteni." Aztan lehajtotta a fejet es szomoruan elballagott.

Aztan egy januari alkoholmamoros ejszaka utan, eletmento ebedre indultunk. Sima pub... etlapja is egyszeru, burgerek, fish and chips stb...ho ho ho club szendvics!!!!! Ha ezt ennyien szeretik biztos jo es laktato lesz. Rendeltem egyet. Meretre ketszer nagyobb volt, mint amit en szoktam talalni, kinezetre meg se kozelitette az elvartakat, az ize pedig..hogy is fogalmazzak? Nem nagyon volt neki. Az alapanyagok benne voltak de megis vmi hianyzott. Olyan szaraz volt, hogy alig gyoztem majonezt es vizet rendelni, ugy emlekszem meg se ettem. De atgondoltam a dolgot, vegulis Angliaban vagyok, a sot csak diszitesnek hasznaljak, es ezen etel legtobbszor szallodak etlapjan talalhato meg ahol sok izlest kell egyszerre kielegiteni.

Ezutan az elmeny utan ugy dontottem, utazasaim soran ha lehetosegem van ra, mindig rendelek majd egy club szendvicset. leginkabb csak kivancsisagbol, az erdekel, hogy orszagok, varosok stb utan, hogyan valtozik a talalas, elkeszites, iz. Minden egyes szendvicsrol be fogok szamolni. Az ar-ertek arany is erdekes, mert szinte semmibe nem kerul megis hihetetlen osszegeket el lehet erte kerni.

 

Az ominozus-masnapos szendvics elfogyasztasa pedig Birminghamben, a varos egyik kedvenc szorakozo negyedeben az Arcadian egyik kocsmajaban tortent meg. A hely neve The Loaf es olcso eteleket es koktelokat kinal.... mondjuk az is igaz, hogy itt fogyasztottam eletem legborzalmasabb mojitojat szoval az uveges soron kivul mast nem nagyon ajanlok.

Az ara: 4,5 Font

Ertekeles: 4/10

 

Címkék: anglia foto utazas pub etel birmingham menu pub food

A bejegyzés trackback címe:

https://megmerjemenni.blog.hu/api/trackback/id/tr202049489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása